Autor Téma: VM 2.0.2 + Money S3  (Přečteno 1994 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Frkal

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Počet poděkování: 35
VM 2.0.2 + Money S3
« kdy: 17. Březen 2012, 21:36:52 odpoledne »
Zdravím,

povedlo se někomu rozjet napojení VM 2.0.2 na Money S3? Ideálně samozřejmě obousměrně, aby docházelo k synchronizaci skladu z Money do VM. Že je potřeba od Money e-shop konektor vím, ale existuje nějaký funkční modul, který by tato data dokázal využít ve VM 2.0? Věřím, že nejsem jediný, kdo tento problém řeší.

To samé platí pro export objednávek do Money - u VM 1.0 jsem měl koupený XML Export z Provasweb.cz, ale pokud vím, tak pro VM 2.0 zatím nic takového není. Nebo snad je?

Díky

Offline provasweb

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 97
  • Počet poděkování: 483
Re:VM 2.0.2 + Money S3
« Odpověď #1 kdy: 18. Březen 2012, 19:39:01 odpoledne »
Zdravím,
pro export objednávek z Virtuemart2 do Money S3 bude nová komponenta k dispozici během 2 - 3 týdnů.
Tento měsíc jsme dokončili novou verzi propojení Pohoda - Virtuemart 2.0 a na exportu objednávek pro Money se pracuje.

Pokud jste mě koupenou verzi pro verzi pro Virtuemart, nabídneme Vám upgrade za zvýhodněnou cenu.

Offline Frkal

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Počet poděkování: 35
Re:VM 2.0.2 + Money S3
« Odpověď #2 kdy: 18. Březen 2012, 20:36:39 odpoledne »
Díky za odpověď. Otázkou ale stále zůstává napojení Money S3 na Virtuemart - aktualizace cen a skladových zásob. Je něco takového v přípravě? Brousím kolem toho už nějakou dobu a pomalu se dostávám do stavu, kdy mám chuť hodit Money S3 za hlavu a koupit Pohodu. Tam již tedy obousměrná komunikace s VM 2.0 funguje?

Ještě bych se zeptal na jednu věc - když mám dva eshopy, které by pracovaly nad jedním skladem v Pohodě (případně Money) - je možné vytahovat z XML jen určitě položky, které patří do daného shopu? Předpokládám, že by to něměl být problém, ale raději se ptám.

Díky

Offline provasweb

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 97
  • Počet poděkování: 483
Re:VM 2.0.2 + Money S3
« Odpověď #3 kdy: 18. Březen 2012, 21:08:37 odpoledne »
Pro obousměrné propojení (tedy aktualizaci cen a skladových zásob) Money S3 a VM2 nebudu slibovat termíny, je možné že to budeme řešit, ale na rozdíl od exportu objednávek, to určitě nebude tento měsíc.

Pro Pohodu a VM2 již kompletní obousměrná komunikace funguje a rozšiřuje Virtuemart i o některé nové funkce, které ve Virtuemart 2 některým e-shopům chyběly (např. různé ceny pro různé skupiny zákazníků). Pokud budete mít zájem si jí vyzkoušet, stačí Vám k tomu i Start verze Pohody, která je zdarma. Nemusíte mít tedy ještě ani Pohodu koupenou.

Většina e-shopů má s jednou účetní jednotkou (databází Pohody) propojených více e-shopů. V propojení Shop do Pohody je možné nastavit aktualizace do více e-shopů dvěma způsoby:
  • buď podle skladů
  • nebo podle kategorií
     

Offline Frkal

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Počet poděkování: 35
Re:VM 2.0.2 + Money S3
« Odpověď #4 kdy: 19. Březen 2012, 14:14:37 odpoledne »
To zní velmi dobře (škoda těch vyhozených peněz za Money :-(). Ještě poslední dotaz - lze nějak snadno přetáhnout data z Money do Pohody? Mám na mysli především vystavené faktury, peněžní deníky - no zkrátka celé účetnictví, aby byla všechna dota nově v Pohodě? Předpokládám, že budete mít i v tomto směru nějaké zkušenosti (narozdíl ode mne).

Díky

Offline Pavel

  • I pád na "ústa" je pohyb dopředu !
  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Počet poděkování: 610
Re:VM 2.0.2 + Money S3
« Odpověď #5 kdy: 31. Březen 2012, 10:49:23 dopoledne »
Jak to říc ...

Money používám od verze 98 (jo už v minulým století to fungovalo :- ) a proto si myslím , že jsem uživatel který má trochu přehled o Money.

a) výběr účetního programu si rozhodni SÁM - jsou to Tvoje peníze ...
b) NEVĚŘ nikomu kdo říká "Money (Pohoda) je lepší" protože NIKDO nemá zkušenost s oběma ...

Money S3 je nejlevnější verze Money - jsou i verze S4 a S5.
Kolem roku 2000 byla myšlenka aby S3 běželo na SQL , ale na "normální" účetní program byly požadavky na PC takové , že to bylo strašný a Cígler (tvůrce Money) rozhodl takto
S3 - malá firma (zadarmo a malý peníze 3.500 ,- až 30.000 ,- Kč)
S4 - větší firma - už to běží na  SQL  ...
S5 - velká firma - SQL Server (velký peníze 35.000,- až 150.000,- Kč ) 

Money má několik ocenění - http://www.money.cz/oceneni/
Pohoda - je připravená na W7 :-  ) - http://www.stormware.cz/pohoda/certifikace-oceneni/

Nicméně po roce užívání funkčního  propojení S3 - > VM 1.9 doporučuji oslovit  http://www.artio.net/cz/b2sync/propojeni-virtuemart-money-s3


Offline Pavel

  • I pád na "ústa" je pohyb dopředu !
  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Počet poděkování: 610
Re:VM 2.0.2 + Money S3
« Odpověď #6 kdy: 04. Duben 2012, 13:12:42 odpoledne »
Citace
Money má několik ocenění - http://www.money.cz/oceneni/
Pohoda - je připravená na W7 :-  ) - http://www.stormware.cz/pohoda/certifikace-oceneni/

Nicméně po roce užívání funkčního  propojení S3 - > VM 1.9 doporučuji oslovit  http://www.artio.net/cz/b2sync/propojeni-virtuemart-money-s3
Jen doplním,že Cígleři (tvůrci Money ) mají ARTIO jako podporované řešení viz. http://www.money.cz/money-s3/internetove-obchody/

Offline Frkal

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Počet poděkování: 35
Re:VM 2.0.2 + Money S3
« Odpověď #7 kdy: 07. Duben 2012, 23:36:11 odpoledne »
Díky za tip na Artio - o jejich doplňku vím, ale bohužel neřeší můj problém. Zatím se mi pro Money nepodařilo najít modul, který by řešil synchronizaci skladu směrem z účetnictví do VM. Pokud je mi známo, tak modul od Artio řeší "jen" převod objednávek do účetnictví.

Offline Pavel

  • I pád na "ústa" je pohyb dopředu !
  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Počet poděkování: 610
Re:VM 2.0.2 + Money S3
« Odpověď #8 kdy: 08. Duben 2012, 09:06:54 dopoledne »
Není zač ...
Právě že Artio řeší propojení S3 -> VM včetně obrázků (ty jsou uloženy v Money) a dokonce je funkční také změna katalogového čísla (změníš katalogové číslo v S3 provedeš export a VM se přepíše samo - původně se tvořili nové karty zboží a "staré" se museli mazat přes admin VM).
 Další vychytávka je  s obrázky ... viz. příloha.

Co nepotřebuji a proto nemám odladěno je import objednávek zpět do Money

Jak říkám jednoznačně ARTIO

Offline Pavel

  • I pád na "ústa" je pohyb dopředu !
  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Počet poděkování: 610
Re:VM 2.0.2 + Money S3
« Odpověď #9 kdy: 08. Duben 2012, 09:16:19 dopoledne »
Ještě jedna věc ... když koupíš u ARTIA tak máš vše ... S3,Pohodu a další ...

Offline Tinpet

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 20
  • Počet poděkování: 0
Re:VM 2.0.2 + Money S3
« Odpověď #10 kdy: 17. Listopad 2012, 20:05:21 odpoledne »
Dobrý večer, mám otázku - řešíte tu komponentu, díky níž by se dalo vše z mOney natáhnout do VM - ale co v případě, že VM byl dřív :-) Tj, mám shop ve VM, produkty nahrané. Zakoupím nainstaluji Money - dokáže nějaký doplněk natáhnout zboží z VM do Money? Vím, že do Money se dá natáhnout zboží z excelu, je na to free doplněk, ale nedokáži si představit, že všechny produkty, které už mám uspořádané ve VM se mi přepíší, přeskládají z Money... Děkuji